17 Eylül 2018 Pazartesi

KEÇİ BOYNUZU VE ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ


KEÇİBOYNUZU NEDİR?

> Anadolu'da bazı yörelerde harnup olarak da bilinir. Yeryüzünün en eski
> bitkilerinden olup anavatanı olarak
> Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus,
> Cezayir, Filistin ve Libya olup memleketimizde, Antalya, Mersin,
> Silifke, Datça dolaylarında yaklaşık 1500 km2 lik sahil şeridinde
> doğal olarak yetişmektedir. Keçiboynuzu, yetişmeye başladığı ilk 15
> yıl meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil olup,
> olgunlaştıkça kahverengileşen ve tam olgunlaşınca parlak kahverengi
> renk alır.
> Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili
> olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin
> maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu etkin
> madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine
> etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir. Ayrıca
> alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir
> başarıyla uygulanabilir .
> Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde öylesine
> çok yönlü özellikleri olan bir maddedir ki, bu özelliklerinden
> bazıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
> Analgesic Ağrı kesici
> Antiallergenic Alerjiye karşı
> Antiasthmatic Astıma karş
> Antibacterial Bakteri yok edic
> Antibronchitic Bronşite karşı
> Anticancer Kansere karş
> Antihepatotoxic Karaciğeri toksinden arındırıcı
> Antioksidant Serbest radikalleri yok edici
> Immunostimulant Bağışıklık sistemini güçlendirici
> Antiviral Mikroplara karşı
> Antiseptic Antiseptik
> Cancer-preventive Kansere karşı koruyucu
> Antinitrosaminic Nitrozamin yok edici
> Bronchodilator Bronş genişletici
> Antipolio Çocuk felçine karşı
> Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi gallik asit çok yönlü bir maddedir.
> Bu maddenin belirtilen bu özelliklerini artıran ve takviye eden
> keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir. Akciğer ödemine karşı
> keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkan. Balgam söktürücü gücü ve
> astım a karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır. Sigara içenler
> keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra nasıl balgam
> çıkardıklarını hayretle gözleyeceklerdir.
> Keçiboynuzu, insanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında
> önleme gücüne sahiptir.
> Özellikle sigara içen insanlarda akciğer kanserine yakalanma riskinin
> ne kadar yüksek olduğu, bu konuyla ilgili hemen her klinik deneyde
> ortaya konmaktadır. Keçiboynuzu akciğer kanserini önleyen mükemmel bir
> meyvedir.
> Ancak, akciğer kanserine yakalanmış olanlar için tedavi etme gücü çok zayıftır.
> Çünkü bir bitkinin hastalığı önleyici özelliği ile hastalığı tedavi
> etme özellikleri birbirlerinden farklı şeylerdir.
> İşte keçiboynuzunun akciğer kanserini tedavi etmekteki gücünü artırıcı
> farklı etkin maddeler içeren ikinci bir bitkiye ihtiyaç vardır. Bu
> ikinci takviye bitki kırmızı turptur.
> Keçiboynuzunda kolestrol bulunmaması ayrı bir avantajdır.
> Kaffein ve theobromine içermediği içinde tansiyon problemi olanların
> rahatlıkla kullanabilecekleri bir bitkidir.
> Fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir.
> Bu nedenle osteoporoz (kemik erimesi) rahatsızlığı olanlara kalsiyum
> ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir
> —————————————————————————
> KEÇİBOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ
> Faydaları:
> * Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı)
> * İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve
> kansızlığa iyi gelir
> * Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri
> için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.
> (Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
> * Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite
> etkilidir.
> Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir .
> Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.
> Mideye kuvvet verir.
> * Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde
> çok olumlu etkileri vardır.
> * Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve
> vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin
> kaynağıdır.
> * Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve
> akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır.
> Kanın zehirli maddelerini temizler.
> *İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme
> gücüne sahiptir
> *Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler
> *İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar.

Aileye katılmanın tam zamanı! Windows Live Messenger'ın 2008 versiyonunu yükleyin! Ücretsiz! Buraya tıkla!

En gelişmiş cihazlarla yapılan araştırmalar zeytin çekirdeğinin boğaz boşluğundan geçip mideye ulaştığı anda eridiğini tespit etmiştir. Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faydalarının ise:
1-Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği;
2-Bağırsak ve sindirim yollarını düzenlediği;
3-Basur ve prostatı engellediği;
4-İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirgediği.Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım..
Midesinde yanma olan herkes zeytin çekirdeğini yuttuktan sonra rahatladığını ifade etmiştir.
Zeytin çekirdeğini yutan kimseler sindirim yolu rahatsızlıklarının bittiğini(kabızlık gibi) ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeği yutan kişilerde basur problemiyle karşılaşılmamış, hatta basuru olup ta yutanlar iyileştiklerini ifade etmişlerdir.
Zeytin çekirdeğini senelerdir yuttuğunu bildiğimiz insanlarda kanser hadisesine nadiren rastlanılmıştır.
Tavsiyemiz bizzat kendinizin denemesidir. Günde yediğiniz 5–6 tane zeytin çekirdeğini yutun ve kararı kendiniz verin. Ne biz nede bir başkası değil bizatihi kendi vücudunuz buna karar versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder