17 Eylül 2018 Pazartesi

KİREÇLENMEYE, DİZ KAPAĞI, BOYUN AĞRILARINA VE SELÜLİTE, HUZURSUZ BACAK SENDROMU NE YAPMALIYIZ.

KİREÇLENMEYE, DİZ KAPAĞI, BOYUN AĞRILARINA VE SELÜLİTE NE YAPMALIYIZ.


HALK ARASINDA KİREÇLENME DENİLEN DİZ KAPAĞINDA MEYDANA GELEN OLUMSUZLUKLARA YÖNELİK  FARKLI ÖNERİLER VAR.  DENEYEREK SİZE GÖRE EN ANLAYIŞLISINI TESPİT EDEBİLİRSİNİZ.

MUTLAKA BU TARİFİ UYGULAMALISINIZ.
Diz  ve Eklem ağrıları hayatı çekilmez hale getirebilir. Günlük yaşamımızı olumsuz yönde etkiler. Diz ve eklem ağrıları tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Dahası, kemikleri güçlendirmek ve hatta iyileştirmek ve eklem ağrılarını hafifletmek için etkili bir yol var.  Bunlardan birincisi; 
İki bardak hakiki sızma köy  zeytin yağı, iki tane beyaz mum. (Elektrikler söndüğünde kullandığımız türden mumdan bahsediyorum). İki kutu normal aspirin. Bu malzemeleri hazırlayalım. Sonra balkonda yada evin dışına hazır ettiğimiz tüpü yakalım. Evin içinde bunu yapmayı denemeyin. Kötü kokar rahatsız eder. Tüpün üzerine küçük tencere tava türü bir  malzemenin için iki bardak zeytin yağını koyalım. Hafif kızmaya başladığında  daha önce ezip hazır ettiğimiz mumu ve aspirini yağın içine   karıştıralım. Yağın içindeki  ezilmiş mum ve aspirini iyice karıştıralım. Mum eridiği zaman fazla bekletmeden elde ettiğimiz karışımı boş bir kaba, yani her hangi bir merhem kutusuna koyup soğumaya bırakalım. Bu karışım ağrı yerlerinize kullanacağınız türden bir merhem olmuştur. Bunu  bir çok ağrı yerlerinize sürebilirsiniz. Özellikle kireçlenme, diz kapağı ağrılarına, boyun tutulmasına iyi gelecektir. Günde iki sefer sürüp güzelce yedirmelisiniz.  Merheminiz tükendikçe aynı şekilde yapıp kullanabilirsiniz.  Hiç bir yan etkisi yoktur. İyi sonuç almanız için zeytin yağının hakiki sızma olmasına dikkat edelim. Ağrılarınıza Allah tan şifa dilerim.


İkincisi;

Diz ve Eklem Ağrılarını Geçiren Eski Yunan Kürü
Malzemeler
5 çorba kaşığı Keten tohumu
2.5 çorba kaşığı toz susam
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
1 çorba kaşığı ay çekirdeği
yarım kilo çiçek balı
Kullanımı

Malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. Karıştırdıktan sonra, karışımı bir cam kavanoz içine dökün. Hatta cam kavanozun içinde karıştırabilirseniz daha kolay olur. 24 saat dolapta bekletin. Daha sonra kürümüz kullanıma hazır!i Kahvaltıdan önce ve öğle yemeğinden önce bir yemek kaşığı tüketebilirsiniz.
Not: Bu tarif şeker hastalarına önerilmez.
Faydaları:
Kaslarınızı ve eklemleri güçlendirmenin yanı sıra, bu çareyi kullanarak metabolizmanızı da hızlandıracaksınız. Kemik erimesi ve kireçlenmeden korunursun. Aynı şekilde, bağların ve tendonların esnekliği yenilenir ve güçlendirilir.
Keten tohumu özel gıda mağazalarında veya aktarlarda bulunmaktadır. Oldukça uygun fiyatlı olup doğal iltihap sökücü işlevi görmektedir, ama eklem ağrılarına neden iyi geldiğini biliyor muydunuz?
Doğal Omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Bu vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve eklemlerde meydana gelen her türlü enfeksiyonla savaşılmasına yardımcı olur. Hayvansal yağlardan alınan Omega-3ler tam tersi etki (daha fazla iltihap) yaptıklarından, bu ihtiyacınızı bitkisel kaynaklarından karşılamanız önerilir
Keten Tohumu tarifteki besinlerle birleşince etkisi 10larca kat artacaktır.
Mutlak bir deneyin. İnşallah sorunu olanlara iyi gelir.


Üçüncüsü;

BİR BAŞKA ÖNERİ
KİRECLENMEYE KARŞI CINAR YAPRAĞI KÜRÜ
Kür amaçlı kullanılacak çınar yaprağının mutlaka dalından taze toplanması gerekir. Toprağa düşmüş çınar yaprakları kullanılmaz. Toplanacak olan çınar yapraklarının olgunlaşmış olmasına dikkat etmek gerekir. Olgunlaşmamış veya körpe filiz şeklinde olan yapraklar kür için uygun değildir. Yaprakların üzerinde kahverengi lekeler var ise, bu yapraklarında kullanılmaması gerekir. Kullanılacak olan çınar yapraklarının derin beş yırtıklı olmasına dikkat ediniz.
1     Oniki yaş altı çocukların herhangi bir kürü hekimlerine danışmadan uygulamalarını kesinlikle önermiyorum.
2  Aksi belirtilmedikçe aynı anda birden fazla kür uygulanmamalıdır. Herhangi bir kürün uygulama süresi tamamlanmadan da başka bir bitki çayı ( yeşil çay, papatya, ıhlamur, adaçayı, gibi…) içilmemelidir.
3    Tüm kürlerin çelik veya emaye kaplarda hazırlanması gerekmektedir.     Kullanacağınız bitkinin raf ömrünün bir yılı geçmemiş olmasına dikkat ediniz
Kür : Kireçlenmeye karşı


Çınar Ağacı Yaprağının Yararları


Çınar ağacının yaprağı kanda bulunan iltihabın giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda antidepresan özelliği bulunan bu yaprak depresyona giren kişilerin kısa süre içerisinde toparlanarak normal günlük yaşamına dönmesini sağlar. İnsanlar arasında yaygın görülen problemlerden biri olan uykusuzluk sorununa karşı çınar yaprağı çayı etkilidir. Bunun yanı sıra günümüzde artık her yaştan kişide görülen romatizmanın tedavisinde de çınar yaprağından yardım alınmaktadır.
Çınar yaprağının faydalarından düzgün şekilde yararlanabilmek için doğru olarak tüketilmesi önem taşımaktadır. Aksi durum söz konusu olduğunda beklenmeyen etkiler ortaya çıkabilmektedir.

Çınar Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Çınar yaprağı çayı hazırlamak için gerekli malzemeler klorsuz hazır bir su bardağı su ve bir buçuk yemek kaşığı kuruyup ufalanmış çınar yaprağıdır. Tercih edilecek olan yaprağın derin yırtıklı olması önem taşımaktadır.
Çayı yapmak için kurumuş çınar yaprakları çaydanlığın içerisine koyularak üzerine yarım su ilave edilir. Daha sonra ocağın altı açılarak birkaç dakika çaydanlığın kapağı kapalı olacak şekilde kaynatılır. Kaynadıktan sonra kapak hiç açılmadan çay demlenmeye bırakılır. Yaklaşık beş on dakika beklenmesi demlenme için yeterli olmaktadır. Demlenmiş olan çayı içmek için süzgeç yardımıyla süzülür ve bardağa alınarak içilir. Bu çayı sade şekilde içmekten hoşlanmayanlar için içerisine az miktarda bal ilave edilmesi önerilmektedir.

Çınar Yaprağı Neye İyi Gelir?

Avrupa, Amerika ve Asya başta olmak üzere pek çok bölgede yetiştirilebilen çınar ağacı, yaygın olarak romatizma ve kireçlenme şikayetlerine karşı kullanılır. Bunun haricinde çınar ağacı yaprağının kemikleri güçlendirici etkisi de bulunmaktadır. Böylece eklem hastalıklarının tedavisinde olumlu etki alınmasına yardımcı olur. Diş eti ve diş hastalıklarına karşı fayda sağlar. Çınar yaprağı iyi bir ödem söktürücü olarak bilinir. Yaprağın faydalarından yararlanabilmek için yere hiç temas etmemiş olması gerekir. Bu şekilde toplanan yapraklar kaynatılıp çay haline getirilir ve düzenli olarak içilir. Çay için kullanılacak olan suyun klorsuz olması yaprağın faydalarından yararlanabilmek açısından önem taşımaktadır.

Çınar Yaprağı Çayı Ve Sağlığa Faydaları

Çınar yaprağı cilt sağlığı üzerinde etkilidir. Saçların daha bakımlı ve canlı görünmesini sağlarken cilt kuruluğunun giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Cildi hem temizlemekte hem de ciltte sakinleştirici bir etki meydana getirmektedir.
Sedef hastalığı ve yarası bulunan kişiler de çınar yaprağından olumlu etkiler almaktadır. Sedef hastalığına faydasından yararlanabilmek için çınar ağacının herhangi bir zarar görmemiş ve yere değmemiş yaprakları toplanarak kaynatılır. Bu şekilde tüketilen çay rahatsızlık verici hastalıklardan biri olan sedef hastalığını geçirmektedir. Yaraların iyileşmesi için de çınar yaprağı kürü kullanılmaktadır. Buna göre cilt üzerinde meydana gelen çizik ve kesik gibi durumlarda çınar ağacı kaynatılır. Elde edilen su ile yaraların üzerine kompres yapılarak sudaki yararlı maddelerin yaraya geçmesi ve iyileşmenin hızlanması sağlanır. Bunların yanı sıram ide bulantısı şikayetine karşı da çınar yaprağı sirkeli su içerisinde kaynatılıp içilmelidir. Mideyi yatıştıran ve sakinleştiren özelliği sayesinde bulantının geçmesini sağlar.

Çınar Yaprağı Çayı

Çınar yaprağı çayı hazırlamak için yaprakların özenli ve dikkatli biçimde seçilmesi gerekmektedir. Bu yapraklar kurutulmuş olarak kullanılabileceği gibi taze olacak şekilde de kullanılmaktadır. Genel olarak kaynatma süresinin bir dakika civarından fazla olmaması önerilir. Aynı zamanda çay içileceğinde içecek kişinin karnının aç olması gerekir. Bunun yanı sıra çayın her seferinde taze taze hazırlanıp içilmesi önem taşımaktadır. Çayın demlenmesinin üzerinden zaman geçtikçe etkisini yitirmektedir.

Çınar Yaprağı Çayının Zararları

Çınar yaprağı çayı kronik hastalığı bulunan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Bunun yanı sıra sürekli olarak ilaç tedavisi gören kişilerin de bu çayı doktor tavsiyesi olmadan kullanmamaları gerekir. Bu durum bütün bitki çayları için geçerlidir.
Çınar yaprağı asitli bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı midesinde rahatsızlık olan insanların bu çayı tüketmemeleri tavsiye edilir. Kullanılacak olan çınar yapraklarının temiz olması en önemli unsurdur. Dolayısıyla yerden toplanan yapraklar insan vücudu için zararlı etkilere yol açabilmektedir.
Her bitki çayında olduğu gibi çınar yaprağı çayı yan etkileri içerisinde de aşırı tüketim yer almaktadır. Yani aşırı çay tüketimi istenmeyen etkiler meydana getirebilmektedir. Bu sayılanların haricinde çınar yaprağı çayının herhangi bir zararlı etkisi söz konusu değildir.

Çınar Yaprağı Çayı Zayıflatır Mı?

Bilindiği üzere halk arasında kilo sorunu olan pek çok kişi bulunmaktadır. Bu insanlar genellikle kilo vermek için diyet listelerini tercih etseler de doğal tedavi yöntemleri birçok kişi için ilk sıralarda yer almaktadır. Bu yöntemlere bakıldığında dikkat çeken kürlerden biri çınar yaprağı kürüdür.

Çınar yaprağı çayı sindirim sistemini çalıştıran özelliğe sahiptir. Bu nedenle vücuda alınan besinlerin kısa süre içerisinde yakılarak vücuttan atılmasına yardımcı olur. Dolayısıyla sağlıklı zayıflama için çınar yaprağı ile hazırlanan çayın taze taze ve düzenli olacak şekilde içilmesi tavsiye edilir.
İki adet büyük boy taze (yeşil) yada kurutulmuş çınar yaprağını soğuk suda yıkayınız ve parçalara ayırınız. Bir su bardağı klorsuz suyu kaynattıktan sonra yaprakları ilave ediniz ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak bir dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra sıcakken süzünüz. Ilıyınca akşam yemeklerinden önce ve gece yatarken içiniz. İki içim arasında en az üç saat fark olmalıdır. Bu küre otuz gün ara vermeden devam ediniz. Her defasında taze olarak hazırlayınız. Şikâyetlere göre dönem dönem tekrarlanabilir.
Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu kitaptaki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Bu kitabın içindeki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

DÖRDÜNCÜSÜ;

DİZ VE EKLEM AĞRILARINI KISA BİR SÜREDE GEÇİRMESİ MUHTEMEL BİR TARİF
Malzemeler
1 su bardağı taze portakal suyu, 1 su bardağı yulaf ezmesi, 1 su bardağı içme suyu, 1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı doğranmış ananas, 1 muz, 1 yemek kaşığı organik bal Yarım su bardağı dövülmüş badem, YapılışI
Yaklaşık 10 dakika yulafı suda pişirin ve soğumaya bırakın. Sonra pişmiş yulafı blendırdan geçirip üzerine ananası, portakal suyunu, bademi, tarçını ve balı katarak karıştırın. Karışımı yatmadan önce geceleri bir bardak ve sabahları bir bardak olmak üzere 3 gün boyunca uygulayın. 3 gün sonunda şikayetlerinizin azaldığını göreceksiniz.

TEK TEDAVİ YÖNTEMİ İLAÇ DEĞİL
Kireçlenme tedavisinde tek yöntemin ilaç tedavisi olduğu da yanlış bilinen gerçeklerden biri. Tedavide en önemli kriter kireçlenmenin aktif ve pasif olduğu dönemlerde aynı tedavileri uygulamamak. Ağrının ve yangının aktif olduğu dönemde ağrı sınırında hareket yapmak ve dinlenme önemlidir. 20'şer dakikalık buz uygulaması da iyi bir ağrı kesici yöntemdir. Şişlik ve dizdeki yükü hafifletmek için kinesio bant uygulaması yapılabilir.
KİREÇLENMEYE KARŞI MANUEL TERAPİ
Ağrı yavaş yavaş azalmaya başladığında yangı hafiflediğinde pasif döneme geçiliyor demektir. Bu dönemde manuel terapi uygulamaları ile diz çevresi dokulara gevşeme çalışmaları etkili olmaktadır. Bununla birlikte buz uygulamasına devam edilmeli ve özellikle hareketsizliğe bağlı çok hızlı zayıflayan uyluk kasına (quadriceps) hastanın ağrısını artırmadan kuvvetlendirme programına geçilmelidir. Hafif yürüyüş programa dahil edilebilir."

Feridun kunak, selülit yağından sonra, selülitler için bitkisel bir çay tarifi de önerdi. Çay tarifimiz aşağıda verilmiştir.
GEREKLİ MALZEMELER :
*1 tutam biberiye
*1 tutam kiraz sapı
*2 demet maydonoz
*3 litre su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri, kaynatmış olduğunuz suyun içerisine atıp, kısık ateşte, 5 dak kadar kaynatın. Altını kapatıp, 5 dak dinlendirin ve süzün. İçerisine isteğe göre, bir kaç damla limon ve 1 tatlı kaşığı bal katarak içebilirsiniz.


                                 GOTU KOLA



Hint tıbbında önemli bir yere sahiptir.Yara iyileştirmede kullanılan bu ot cilt sorunu olanlar için bir seçenek olabilir. En fazla kullanımı ise, toplar damarlar üzerindeki etkileri sebebiyle selülit ve varis tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca hemoroid rahatsızlığında da faydalıdır.

HUZURSUZ BACAK SENDROMU



Huzursuz Bacak Sendromu için
Romatizma şikayetleri için günde 1 tatlı kaşığı soğuk olarak preslenmiş çörek otu yağı veya keten tohumu yağı tüketilebilir.
25-30 adet kururtulmuş kiraz sapı 1,5 suda 3 dakika kaynatılıp içine 4-5 gram ısırgan ilave edilmeli ve 3 dk. daha kaynatılıp ılıyınca süzülüp ilk hafta günde 2 defa birinci haftadan sonra günde 1 defa olmak üzere 1 ay süre ile kullanılmalıdır.
Huzursuz Bacak Sendromu için
2 çay kaşığı siyah hardal tohumu çiğnemeden yutulup üzerine yarım dilim ekmek yenilir. Öğlenden önce 1 kez, öğleden sonra 1 kez tekrarlanır. Bir hafta tekrarlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder