27 Şubat 2018 Salı

GRİP VE ATEŞLİ HASTALIKLAR







       
                     Aile Sağlık


GRİPGenellikle kış aylarında görülen griple mücadelede bağışıklık sistemini güçlendirmek önem taşıyor. Bunu sağlamak için günlük diyetinizde bol miktarda yeşil sebze ve meyvelere yer vermeniz gerekiyor. Ayrıca ısırgan yaprağı, civan perçemi, kırk kilit otu (halk dilinde at kuyruğu), hindiba, yapışkan otu gibi bitkiler bağışıklık sistemimizi güçlendirerek bizi enfeksiyonlardan korur. Bir su bardağı kaynar su içerisine bir tatlı kaşığı bu bitkilerden  koyun, karışımı demlemeye bırakın.Sonra süzüp için. Hazırladığınız içeceğe kesİlikle şeker koymayın. Ama tatlı tadından vazgeçmek istemiyorsanız karışıma bal  veya pekmez ilave edin. Bu arada kanınızın temizlenmesi için basit  bir formülden yararlanabilirsiniz.İşte size aktarlardan alacağınız otlarla hazırlayabileceğiniz kan temizleyici çay örneği: Isırgan yaprağı, civan perçemi, portakal nergisi, hindiba, yoğurt otu, kırk kil tozunu karıştırarak demleyin. Sabah-akşam birer bardak içmeniz mikropları sizden uzaklaştıracaktır. Eğer bu bitkilere ulaşamıyorsanız nane, limon  kabuğu ve ıhlamuru karıştırarak gripten kurtulabilirsiniz.




     

Zencefil ve bal, soğuk algınlığının doğal ilacı

Kışın soğuk günlerinde sıkça yakalandığımız soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıkları en iyi tedavi eden doğal ürünlerden biri zencefildir.

Binlerce yıldır Çin, Hindistan ve diğer Asya ülkelerinde, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu baharat, aynı zamanda soframızda güzel bir lezzet kaynağıdır. Zencefili hangi hastalıklarda, nasıl kullanabiliriz? Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda bir çay kaşığı toz zencefil bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp macun yapılarak yenildiği zaman insanın içini ısıtarak bronşlarını açar ve temizler. Balgamı söktürür, öksürüğü keser. Zencefil aynı zamanda doğal aspirindir; kanı sulandırır, damarları açar, pıhtılaşmayı önler. İyi bir zihin açıcıdır, hafızayı güçlendirir. Zencefil yeni projeler üretmek isteyen insanların ilacıdır, beyni canlandırır. İlaçların mide ve bağırsaklara yaptığı yan etkiyi yok eder. İyi bir bulantı ilacıdır. Ameliyatlardan sonraki anesteziden kaynaklanan bulantılar, deniz ve araba tutmasındaki bulantılarda etkilidir.
Zencefilin doğum sonrasında annenin emzirme döneminde, anne sütünü artırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Sindirim sistemini düzenler, hızlandırır, enerji verir. Zencefil, İngiltere'de besin takviyesi olarak kabul edilmiştir. Kışın salepin üzerine tarçın yerine zencefil serperek içilmesi yorgunluğu alır, sinir sistemini düzeltir. Taze zencefil kökünden yapılan turşu sofralara güzel bir çeşni olmanın yanında sindirime faydalı bir takviye olur.
Zencefil, asırlar boyu iyi bir besin ve ilaç olarak güvenle kullanılmıştır. İnsanlar üzerinde yapılan deneylerde zencefilin hiçbir yan etkisine rastlanmamıştır. Zencefil aynı zamanda çok güçlü doğal bir romatizma ilacıdır. Bal ve toz zencefil karışımından hazırlanan macun, günde üç tatlı kaşığı yenildiğinde bel ve bacak ağrılarını, romatizmayı tedavi eder. Çinliler yüz yıllardır romatizmayı zencefil ile tedavi etmektedir. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz zencefil hakkında Alman bir uzman şöyle der: "Bir kızım olsaydı adını mutlaka zencefil koyardım."




Ateş Düşürmek İçin:
Civanperçemi - Gözeneklerinizi açıp bol miktarda terleterek, ateşinizin düşmesine yardımcı olan uçucu yağlar içerir. Fincan başına 1 çorba kaşığı kullanarak civanperçemi çayı yapın ve 10 dakika boyunca kapalı bir kapta demlenmeye bırakın. Bu çaydan bir ya da iki fincan içince terlemeye başlarsınız. Terlemeye başlayınca yeteri kadar içmişsiniz demektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder